Skip to main content

Als je overweegt over te stappen op een elektrische auto, dan is het belangrijk om te weten welke modellen dit jaar de voorkeur krijgen op de markt. In dit artikel lopen wij met je door de top 10 van bestverkochte elektrische automodellen van 2024, van de nummer 10 tot de absolute topper op nummer 1. Dit zijn compacte stadsauto’s tot luxe SUV’s. Alle soorten automodellen komen in deze lijst voor.

10. Ford Mustang Mach-E

ford-mustang

De Ford Mustang Mach-E combineert de ziel van een klassieke Mustang met de innovatie van moderne elektrische aandrijving. De auto biedt verschillende batterijopties en een indrukwekkende actieradius tot 610 kilometer, wat hem ideaal maakt voor zowel dagelijks gebruik als langere trips. Het interieur is rijk uitgerust met luxe materialen en de nieuwste technologie, inclusief een groot touchscreen en handsfree rijmogelijkheden. De Mach-E bewijst dat kracht en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan.

9. Nissan Leaf

Al meer dan een decennium is de Nissan Leaf een symbool van betaalbare elektrische mobiliteit. Deze nieuwste versie blijft trouw aan zijn wortels maar voegt daar een moderne twist aan toe met een actieradius van ongeveer 385 kilometer en snellere laadopties. Het interieur is ontworpen met comfort in gedachten, biedt voldoende ruimte voor passagiers en hun spullen en is uitgerust met geavanceerde technologieën voor een interactieve rijervaring. De Leaf is een uitstekende keuze voor wie zoekt naar een toegankelijke instap in de wereld van elektrische auto’s.

8. Tesla Model 3

tesla-model-3

De Tesla Model 3 is een toonbeeld van hoe ver elektrische auto’s zijn gekomen. Deze auto biedt niet alleen een uitzonderlijke actieradius van meer dan 500 kilometer, maar ook een acceleratie die kan concurreren met die van sportauto’s. De Tesla Model 3 is tevens voorzien van Autopilot, een geavanceerd systeem dat assisteert bij het rijden en parkeren. Het minimalistische interieur is gericht op eenvoud en functionaliteit, met een groot centraal touchscreen dat controle geeft over bijna alle functies van de auto.

7. Chevrolet Bolt

De Chevrolet Bolt biedt een indrukwekkende combinatie van gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Met een actieradius van meer dan 400 kilometer op een enkele lading en de mogelijkheid om snel op te laden, is deze auto ideaal voor zowel dagelijkse ritten als langere afstanden. De Bolt is compact aan de buitenkant maar verrassend ruim aan de binnenkant, met veel ruimte voor passagiers en cargo. Het is een betaalbare optie voor diegenen die een praktische en efficiënte elektrische auto zoeken.

6. Hyundai Ioniq 5

hyundai-ioniq

Met zijn opvallende design en geavanceerde technologie zet de Hyundai Ioniq 5 de toon voor de toekomst van elektrische mobiliteit. De auto heeft een snellaadcapaciteit waarmee je in minder dan 20 minuten tot 80% kunt opladen. De actieradius van ongeveer 480 kilometer maakt het een ideale keuze voor lange afstanden. Het interieur biedt ultramodern comfort met hoogwaardige materialen en geavanceerde digitale displays die de bestuurder volledige controle en informatie bieden. Wij hebben ook een ruim aanbod in elektrische Hyundai’s, waaronder ook de Ioniq 5.

5. BMW iX

bmw-ix

De BMW iX is het vlaggenschip onder de elektrische SUV’s, met een combinatie van luxe, ruimte en prestaties. Deze auto is niet alleen een visueel meesterwerk, maar biedt ook geavanceerde technologieën zoals een volledig autonome rijmodus en een rijbereik van meer dan 600 kilometer. De iX is de perfecte keuze voor diegenen die geen compromissen willen sluiten op het gebied van comfort, ruimte en prestaties.

4. Audi e-tron

De Audi e-tron is een bewijs van Audi’s inzet voor hoogwaardige elektrische voertuigen. Met zijn krachtige aandrijflijn en luxe interieur biedt de e-tron een superieure rijervaring. Een actieradius van meer dan 440 kilometer en het vermogen om snel op te laden zijn slechts enkele van de kenmerken die deze auto een topkeuze maken voor zowel stadsverkeer als langere reizen. Het gedistingeerde design en de hoge kwaliteit van afwerking maken het een symbool van moderne luxe.

3. Mercedes-Benz EQC

De Mercedes-Benz EQC brengt de vertrouwde elegantie van Mercedes naar het elektrische tijdperk. Met een focus op stilte en comfort, biedt deze SUV een van de meest verfijnde rijervaringen in zijn klasse. De actieradius van ongeveer 417 kilometer en snelle laadmogelijkheden zorgen ervoor dat je ver en comfortabel kunt reizen zonder zorgen. De EQC is een toonbeeld van hoe luxe en duurzaamheid kunnen samengaan.

2. Tesla Model Y

tesla-model-y

Na lange tijd is de Tesla Model Y van zijn troon gestoten. Met een potentieel bereik van tot 650 kilometer per lading, ruime interieur en flexibele opbergruimte, is dit model ideaal voor zowel dagelijks gebruik als avontuurlijke reizen. Net zoals de Model 3, biedt de Model Y volledige toegang tot Tesla’s Supercharger-netwerk, waardoor opladen snel en gemakkelijk is. De auto’s autopilot-functie maakt lange ritten comfortabeler en veiliger. Ook deze Tesla modellen kun je vinden bij Starcar.

1. Volvo EX30

Op nummer één staat de Volvo EX30, die de markt heeft veroverd met zijn stijlvolle ontwerp, state-of-the-art technologie en milieubewuste prestaties. Dit compacte maar ruime model is ideaal voor zowel stadsritten als avontuurlijke uitjes, en biedt een indrukwekkende actieradius van 400 kilometer. De EX30 is uitgerust met Volvo’s nieuwste autonome rijtechnologieën en veiligheidsfuncties, waardoor hij een slimme keuze is voor de bewuste rijder.

Ontdek zelf waarom deze modellen aan de top staan van de elektrische automarkt. Ben je klaar om de sprong te wagen naar elektrisch rijden? Boek een testrit vandaag nog. Liever leasen? Dat kan zeker, ga naar drive.nl en ervaar de toekomst van autorijden!