Skip to main content

Starcar Outletcars Services

Wie is Starcar Outletcars en wat doen we:

Groothandel maar ook outlet voor particulier en zakelijk
Wij zijn in de basis een groothandelsbedrijf, wij verkopen het meeste aan de professionele auto(groot)handel en leasemaatschappijen.  Maar we verkopen als “outlet” van premium jong gebruikte auto’s ook aan particuliere en zakelijke klanten.

Waar de (import)auto’s van Starcar Outletcars vandaan komen:

De auto’s die Starcar outletcars verkoopt komen bijna allemaal uit de verhuurvloot van onze eigen organisatie in Duitsland, Starcar Autovermietung en Europa Service Mobility Partners en zijn nieuw door ons aangekocht bij Duitse dealers. De Starcar Europa Service Group in Duitsland is de eerste eigenaar.  Zij kopen ongeveer 25.000 auto’s per jaar in.

Inspectie en schade
Auto’s die in Duitsland of bij Starcar outletcars in Weert worden ingeleverd worden na inname geïnspecteerd door onafhankelijke taxatiebedrijven. Er wordt een schriftelijk inspectierapport met foto’s opgemaakt van de staat waarin ze zich bevinden bij inlevering. Auto’s met meer dan een kleine schade worden doorgestoten naar gespecialiseerde bedrijven en niet aan eindklanten verkocht. Die komen meestal al helemaal niet naar ons in Weert.

Inruilen
De inruil van uw auto doen wij als groothandel in jong gebruikte auto’s op basis van de prijzen die wij terugkrijgen als we de inruilauto aanbieden op een handelsportaal. De auto’s worden aan handelsbedrijven verkocht die het beste bod hebben gedaan.

Fabrieksgarantie 2 jaar of langer
Onze auto’s hebben altijd fabrieksgarantie (Min. 2 jaar van eerste registratie), daarna wettelijke garantie. (max. 12 maanden)
Soms is het nodig dat een auto voor extra garantie een (periodieke) beurt krijgt bij de dealer, dat kunnen wij niet zelf in onze werkplaats doen, dat moet bij een officiële dealer.  Dit kan de klant zelf laten doen, bij sommige merken loopt de garantie wel op tot 9 tot 15 jaar.

Werkplaats
Wij beschikken over een eigen werkplaats met een gediplomeerde monteur en APK-Keurmeester. We gebruiken deze werkplaats voor het afleverklaar maken van de auto’s. Denk hierbij aan de 40 punten check van de BOVAG, extra check of de auto aan alle (Apk) eisen voldoet. We wisselen wielen en banden en hebben geavanceerde meetapparatuur voor emissiemetingen, diagnoses uitlezen, remmentestbank en lampen af te stellen. Ook grote en kleine beurten kunnen wij doen, dat doen we echter alleen als de auto niet volgens de garantievoorwaarden naar de dealer moet.

Wat je van Starcar Outletcars kunt verwachten:
Technische controle: Een uitgebreide controle van de auto om zeker te zijn van de technische staat.
Garantie: Een periode van garantie op belangrijke onderdelen en arbeid. Standaard altijd 12 maanden wettelijke garantie, vaak in de volledige fabrieksgarantie of eventueel tegen meerprijs uit te breiden tot 12 maanden BOVAG garantie.
Onderhoudsbeurt: Indien nodig een onderhoudsbeurt voordat de auto wordt afgeleverd mits dit geen effect heeft op de garantievoorwaarden. (variërend per merk)
APK: Eerste APK hoeft pas bij 4 jaar, in bijna alle gevallen zijn onze auto’s veel jonger dan 4 jaar.
Reiniging: Zowel interieur als exterieur grondig gereinigd.  Maatwerk: Uitgebreid reinigen met polijsten en dieptereiniging interieur, eventueel met coating.
Brandstof: Een halfvolle tank brandstof bij aflevering. De batterij op 80%.

Standaard afleverpakket (inbegrepen in koopprijs)

  • Nederlands of Belgisch kenteken België vraagt veel eigen inzet van de eigenaar, preregistratie (DIV) en vignet 705, www.taxontheweb.be
 • Technische controle: Basiscontrole van de belangrijkste functies en vloeistoffen. BOVAG 40 punten check
 • APK: Geldige APK bij aflevering. (Indien van toepassing)
 • Reiniging: Standaard reiniging van interieur en exterieur.
 • Brandstof: Een halve tank brandstof of 80% in de batterij.

 

Maatwerk afleverpakket (prijs wordt op aanvraag gecalculeerd) per punt af te sluiten:

Standaard plus:

 • Technische controle: Volledige technische controle en diagnostiek met schriftelijke rapportage.
 • Garantie: 6 tot 12 maanden volledige garantie.
 • Onderhoudsbeurt: Grote onderhoudsbeurt inclusief vervanging van alle slijtageonderdelen die binnen 6 maanden aan vervanging toe zijn.
 • APK: Nieuwe APK ongeacht de huidige status indien wettelijk mogelijk.(Of intern rapport)
 • Reiniging: Professionele dieptereiniging van interieur en polijsten en waxen van exterieur.
 • Spotrepair (Met uitzondering van steenslag)
 • Brandstof: Volle tank brandstof.