Skip to main content

Bij Starcar Outlet begrijpen we dat mobiliteit voor jou als ondernemer belangrijk is, maar dat je je vooral wilt richten op je core business. Daarom bieden wij een aantrekkelijke en voordelige oplossing: occasion lease. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het leasen van een tweedehands auto kan veel voordelen bieden, zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers. In deze blog leggen we je uit hoe occasion lease werkt en waarom het een slimme keuze kan zijn.

Wat is Occasion Lease?

Occasion lease, ook wel bekend als tweedehands auto leasen, betekent dat je een auto leaset die al eerder gebruikt is als leaseauto of door een particulier is ingeruild. Deze auto’s zijn vaak jong gebruikt en goed onderhouden, waardoor ze nog in uitstekende staat verkeren. Bij Starcar Outlet zorgen we ervoor dat al onze occasion leaseauto’s aan de hoogste kwaliteitsnormen van de BOVAG voldoen.

occasion-lease

Is occasion lease goedkoper?

Ja, occasion lease is vaak goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto. Een belangrijke reden hiervoor is dat de afschrijving van de auto al heeft plaatsgevonden. Een nieuwe auto verliest namelijk veel van zijn waarde in de eerste jaren. Wist je dat een nieuwe auto na drie jaar nog maar de helft waard is? Door een auto te leasen die al enkele jaren oud is, profiteer je van lagere maandelijkse kosten.

Daarnaast is het mogelijk dat je bij het leasen van een occasion profiteert van een lagere bijtelling. De bijtelling wordt vastgesteld op het moment dat de auto voor het eerst geregistreerd wordt. Hierdoor betaal je vaak minder bijtelling voor een occasion dan voor een nieuwe auto.

Wil je meer weten over hoe de bijtelling precies werkt? Daar vertellen wij jou graag meer over!

Voordelen van een tweedehands auto leasen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor het leasen van een tweedehands auto:

 1. Kostenbesparing: Zoals eerder genoemd, zijn de maandelijkse kosten van een occasion lease vaak lager dan die van een nieuwe leaseauto. Dit komt door de lagere afschrijving en mogelijk lagere bijtelling. Dit maakt het aantrekkelijk voor zowel particulieren als bedrijven die op hun budget willen letten.
 2. Snelle beschikbaarheid: Bij Starcar Outlet hebben wij een groot wagenpark, waardoor wij jouw lease auto al binnen enkele dagen gereed kunnen hebben. Je hoeft dus niet lang te wachten om te genieten van jouw “nieuwe” leaseauto.
 3. Uitgebreide opties: Jong gebruikte auto’s zijn vaak al voorzien van diverse extra opties en accessoires. Denk hierbij aan sportvelgen, navigatie of verwarmde buitenspiegels. Je profiteert dus van veel luxe zonder de hoge kosten van een nieuwe auto met al deze opties.
 4. Flexibiliteit: Bij ons kun je een occasion leasen voor een periode vanaf 3 maanden, ook wel short lease genoemd. Dit biedt je de flexibiliteit om niet vast te zitten aan een lang leasecontract.

Onze occasion leaseauto’s komen uit ons eigen leaseprogramma, waardoor we de volledige geschiedenis van de auto’s kennen. Dit geeft jou extra zekerheid over de staat en het onderhoud van de auto. Bovendien worden al onze auto’s volgens de fabrieksvoorschriften onderhouden.

occasion-lease-2

Hoe werkt occasion lease bij Starcar Outlet?

Bij Starcar Outlet maken we het leasen van een tweedehands auto eenvoudig en transparant. Hier is een overzicht van het proces:

 1. Kies jouw auto: Bekijk ons uitgebreide aanbod van jong gebruikte auto’s op onze occasions pagina. Je kunt filteren op merk, model, leeftijd, kilometerstand en extra opties om de perfecte auto te vinden die aan jouw wensen voldoet.
 2. Proefrit en Keuring: Bij ons kun je altijd een proefrit maken om de auto goed te testen. Onze auto’s zijn uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Wil je meer informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto? Lees dan ons blogartikel voor handige tips.
 3. Leaseovereenkomst: Nadat je de perfecte auto hebt gevonden, stellen we een leaseovereenkomst op die aansluit bij jouw behoeften. Bij Starcar Outlet kun je rekenen op transparante voorwaarden en een duidelijke uitleg van alle kosten en verplichtingen.
 4. Levering van de auto: Zodra de leaseovereenkomst is getekend, zorgen wij ervoor dat je auto snel beschikbaar is. Je kunt de auto bij ons ophalen of laten bezorgen op een locatie naar keuze.
 5. Onderhoud en Service: Tijdens de leaseperiode zorgen wij voor het onderhoud en de service van je auto. Mocht je vragen hebben of assistentie nodig hebben, neem dan gerust contact op via onze contactpagina.

Voordelen van leasen bij Starcar Outlet

Bij Starcar Outlet profiteer je van diverse voordelen wanneer je kiest voor een tweedehands auto leasen:

 • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Al onze auto’s zijn zorgvuldig geselecteerd en onderhouden volgens de hoogste normen van BOVAG.
 • Scherpe prijzen: Profiteer van lagere maandelijkse kosten en aantrekkelijke leasevoorwaarden.
 • Flexibele leaseperiodes: Je kunt bij ons al leasen vanaf enkele maanden, wat je veel flexibiliteit biedt.
 • Uitstekende service: Ons team staat altijd voor je klaar om je te helpen met al je vragen en zorgen.

Wil je meer weten over occasion lease en ons aanbod van jong gebruikte auto’s? Bezoek dan onze Facebook-pagina voor de laatste updates en aanbiedingen.

Conclusie

Occasion lease is een voordelige en flexibele optie voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Bij Starcar Outlet kun je rekenen op een breed assortiment van goed onderhouden auto’s, transparante voorwaarden en uitstekende service.

Een occasion leasen biedt een betaalbare en betrouwbare manier om te genieten van een luxe auto zonder de hoge kosten van een nieuwe auto. Begin vandaag nog met het verkennen van de mogelijkheden en ontdek de voordelen van tweedehands auto leasen.

Wij staan klaar om je te helpen de perfecte leaseauto te vinden die aan al jouw wensen voldoet.