Skip to main content

Ben je van plan een occasion te kopen? Lees dan eerst deze 6 tips! Het kopen van een (tweedehands) auto is spannend. Daarom geven wij je handige tips om een miskoop te voorkomen. Een auto is een flinke investering, dus het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

1. Welke auto past bij jou?

Misschien heb je al een favoriet merk of model in gedachten. Als je nog niet weet welke auto het beste bij jou past, denk dan na over je behoeften. Hoe ga je de auto gebruiken? Hoeveel kilometers rijd je jaarlijks? Wat is je budget? Hoeveel mensen moeten er in de auto passen? Wil je een handgeschakelde of een automatische auto?

Het is ook verstandig om te bedenken welke opties voor jou belangrijk zijn. Denk aan zaken zoals airconditioning, parkeersensoren en navigatie. Er zijn enorm veel verschillende merken en modellen, orienteer je eerst in deze keuze. Je kunt op onze occasion pagina al een goede indruk krijgen van onze beschikbare auto’s.

2. Maak een proefrit

Een proefrit is essentieel bij het kopen van een tweedehands auto. Let tijdens de rit goed op eventuele vreemde geluiden en controleer of de remmen goed werken. Test alle functies, zoals de airco en elektrische ramen. Voelt alles goed aan tijdens het schakelen en rijden?

Rijd over verschillende soorten wegen om een goed beeld te krijgen van hoe de auto presteert in verschillende omstandigheden. Let er ook op of de motor al warm is bij aanvang van de proefrit. Als de motor al warm is, kan dit wijzen op mogelijke startproblemen als de motor koud is. Vergeet ook zeker niet naar de kofferbak en het interieur te kijken van de occasion.

 

proefrit

 

3. Vraag expliciet naar mankementen

De verkoper is verplicht om mankementen en gebreken aan de auto te melden. Vraag hier dus nadrukkelijk naar. Daarnaast heb je ook een eigen onderzoeksplicht. Maak een proefrit en overweeg een aankoopkeuring door een onafhankelijke partij. Dit kan je veel problemen en onverwachte kosten besparen. Een zeer goede partij bij ons in de buurt is Occasion Keuring Nederland. Bekijk hun website voor de aangesloten garages!

 

4. Controleer de onderhoudshistorie en kilometerstand

Vraag altijd naar het onderhoudsboekje van de auto. Dit geeft je inzicht in hoe de auto onderhouden is. Controleer ook de kilometerstand. Via de RDW kun je de geregistreerde kilometerstand opvragen. Zorg ervoor dat deze klopt met wat de verkoper beweert. Noteer de kilometerstand in de koopovereenkomst om juridische problemen te voorkomen als er gesjoemeld blijkt te zijn.

Een goed onderhoudsboekje en een betrouwbare kilometerstand zijn belangrijke indicatoren voor de staat van de auto. Dit is dus een erg belangrijke stap in het proces bij het kopen van een occasion.

 

5. Onderzoek de waardevastheid van de auto

Nieuwe auto’s dalen snel in waarde zodra ze de showroom verlaten. Een tweedehands auto kan een betere investering zijn. Sommige merken en modellen behouden hun waarde beter dan andere. Wil je dat jouw auto zijn waarde behoudt? Let dan op populaire kleuren zoals zwart en wit, en op de grootte van de auto. Kleine auto’s zijn vaak waardevaster dan grotere modellen.

Bij Starcar Outlet kun je er zeker van zijn dat je een goede deal krijgt op een waardevast voertuig. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 

6. Let op de garantie

Garantie op een tweedehands auto is niet vanzelfsprekend. Kijk altijd naar de garantievoorwaarden en laat deze vastleggen in de verkoopovereenkomst. Zo voorkom je onaangename verrassingen als de auto problemen vertoont kort na aankoop. Bij Starcar Outlet bieden wij garantie op al onze occasions. Dit geeft je extra zekerheid en gemoedsrust bij je aankoop.

 

Waar koop je het best een tweedehands auto?

Het kopen van een tweedehands auto kan spannend zijn. Het is verstandig om dit te doen bij een betrouwbaar autobedrijf. Bij Starcar Outlet verkopen we zowel aan particulieren als zakelijke klanten. Onze auto’s komen voornamelijk uit de verhuurvloot van onze eigen organisatie in Duitsland en zijn zorgvuldig onderhouden.

 

starcar

 

Bij ons kun je rekenen op een groot aanbod van jong gebruikte premium auto’s, uitgebreid gecontroleerd op mankementen. Bovendien kun je bij ons een proefrit maken om de auto uitgebreid te testen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste aanbiedingen en acties? Volg ons dan op onze Facebook-pagina.

Het kopen van een occasion hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze tips ben je goed voorbereid en vind je gegarandeerd de auto die perfect bij jou past. Veel succes met je zoektocht!